کاویانی

  • ۰
  • ۰
گزارش

گزارش



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:70

فهرست مطالب:
عنوان صفحه
پیشگفتار .................................................................................................... 1
مقدمه .................................................................................................... 2
نیروگاه شهید سلیمی.................................................................................. 4
سوخت مصرفی ...................................................................................... 5
آب مصرفی............................................................................................ 6
دیگ بخار ( بویلر ) .................................................................................... 7
توربین .................................................................................................. 8
ژنراتور .................................................................................................. 10
پست فشار قوی ...................................................................................... 11
مشخصات سایر قسمتها به اختصار .................................................... 12
روند حرارت دهی و بدست آوردن بخار سوپرهیت ............................. 17
سیکل نیروگاه و نمودار درجه حرارت انتروپی (T &ndash S ) .................... 20
بلوک دیاگرام مسیر بسته آب و بخار................................................... 23
سیستم آب تغذیه بویلر ............................................................................ 24
سیستم بویلر (کوره احتراق ) .............................................................. 34
سیستم توربین و بخار.......................................................................... 38
سیستم آب&zwnj کندانسیت............................................................................. 48
سیستم بخارهای استراکشن ................................................................... 56
سیستم تخلیه&zwnj ها و درین&zwnj ها ........................................................................ 62
نقشه&zwnj ها ...................................................................................................

پیشگفتار
مطالبی که در این گزارش بیان شده گوشه&zwnj ای بسیار کوچک از قسمتهای مختلف نیروگاه عظیم نکاء می&zwnj باشد. که سعی کرده&zwnj ام عمده موارد مهم و کاربردی که در یک نگاه و بطور مختصر مورد نیاز خواهد شد را بیان کنم.
در جزوه حاضر سیکل نیروگاه و نقشه&zwnj هایی جامعیت داشته و خلاصه&zwnj ای از قسمتهای اصلی نیروگاه که نقش کلیدی در کاربری این صنعت مادر را دارا می&zwnj باشند، تا حد امکان توضیح داده&zwnj ام.



مقدمه
انسان همواره برای رفاه زندگی خود در تکاپو بوده و هست. ابتدا نیروی ماهیچه&zwnj ای را امتحان کرد که با کهولت سن رفته رفته فرسایش می&zwnj یافت.
سپس انرژی باد و در کنار آن از انرژی پتانسیل آب استفاده نمود. با گذشت زمان دید بازتری پیدا کرد که باعث درک انرژی بخار شد. استفاده از انواع انرژی همچون: انرژی شیمیایی، جزر و مد دریاها، انرژی هیدرولیکی، هسته&zwnj ای و بالاخره انرژی نورانی خورشید را نیز آموخت که همه در خدمت پیشرفت و تکامل انسان می&zwnj باشند. در این میان بهترین نوع انرژی باید دارای خصوصیات کاملی باشد.
انرژی الکتریکی یکی از بهترین فرم&zwnj های انرژی می&zwnj باشد زیرا :
1- توزیع و انتقال آن به راحتی و بطور مطمئن صورت می&zwnj گیرد ( انتقال انرژی الکتریکی از طریق خطوط نیرو در مقایسه با حمل سوخت با وسایل نقلیه. )
2- دستگاههای متنوعی را می&zwnj توان با آن بکار انداخت.
3- راندمان انرژی الکتریکی در تبدیل به انرژی&zwnj های دیگر بالاست ( راندمان یک بخاری الکتریکی % 100 می&zwnj باشد درصورتیکه راندمان یک بخاری نفتی % 50 است. )
4- استفاده از آن هیچگونه آلودگی برای محیط زیست بوجود نمی آورد.
برای تأمین انرژی الکتریکی از تبدیل فرمهای دیگر انرژی موجود در طبیعت استفاده می&zwnj شود که در حال حاضر متداول&zwnj ترین آن تبدیل انرژی شیمیایی به الکتریکی است که با استفاده از سوخت فسیلی ( سوخت مایع، گاز، ذغال&zwnj سنگ ) در نیروگاههای بخاری و یا گازی صورت می&zwnj گیرد که با توجه به راندمان بالاتر نیروگاههای بخاری نسبت به گازی قسمت عمده تأمین برق بعهده این نیروگاههاست. در نیروگاههای بخاری سوخت فسیلی در کوره (بویلر)می&zwnj سوزد و انرژی شیمیایی بین پیوندهای خود را به صورت حرارت به آب می&zwnj دهد و آن را به بخار تبدیل می&zwnj کند. بخار حاصل در توربین به انرژی مکانیکی تغییر شکل می&zwnj دهد که با گرداندن ژنراتور انرژی الکتریکی بدست می&zwnj آید. بنابراین فرم تغییر انرژی در نیروگاههای بخاری بصورت زیر است :
انرژی الکتریکی انرژی مکانیکی انرژی گرمایی انرژی شیمیایی
بدیهی است که در این تبدیل انرژی مقداری تلفات وجود دارد که با بهبود طراحیها و پیشرفت تکنولوژی سعی می&zwnj شود مقدار آن کم و حداکثر راندمان ممکن بدست می آید، بطوریکه راندمان نیروگاههای بخاری از 20 % در نیروگاههی قدیمی به حدود 42 % در نیروگاههای مدرن امروزی افزایش یافته است.
حال که مقدمه&zwnj ای بر انرژی، علت مصرف انرژی الکتریکی و خلاصه&zwnj ای از کار در نیروگاههای بخاری بیان شد، نظری اجمالی بر روند تولید برق در ایران و تاریخچه نیروگاه حرارتی شهید سلیمی نکاء داشته سپس به توضیح در مورد قسمتهای اصلی نیروگاه نکاء خواهیم پرداخت.

نیروگاه شهید سلیمی نکاء
صنعت برق در ایران بصورت نیروگاههای دیزلی کوچک شبکه&zwnj های توزیع محدود در برخی از شهرهای بزرگ مانند تهران، تبریز و اصفهان در اواخر قرن سیزدهم ( هـ . ش ) و توسط سرمایه&zwnj داران بخش خصوصی آغاز گردید. در اوایل دهه 1340 وزارت نیرو شرکتهای برق منطقه&zwnj ای و سازمان آب و برق خوزستان تشکیل و کشور به 12 منطقه تقسیم شد و بدنبال آن در سال 1348 وزارت نیرو اقدام به تأسیس شرکت توانیر ( شرکت تولید و انتقال نیروی برق ایران ) نمود.
ظرفیت کل نیروگاههای حرارتی شرکت توانیر به هنگام تأسیس برابر 415 مگاوات و در سال 1365 با بهره&zwnj گیری از 24 نیروگاه و 139 واحد توربین ** به بیش از 9332 مگا وات رسید.
نیروگاه شهید سلیمی نکاء بعنوان یکی از مهمترین سرمایه&zwnj های ملی و از بزرگترین نیروگاههای کشور متشکل از دو بخش مستقل بخاری و گازی در ساحل دریای خزر و در 22 کیلومتری شمال شهرستان نکا قرار دارد.
قدرت نامی این نیروگاه 2035 مگا وات می&zwnj باشد که از چهار واحد 440 مگا واتی بخار و دو واحد 13715 مگاواتی گاز حاصل می&zwnj شود.
سوخت اصلی واحدهای بخاری، گاز و سوخت کمکی آنها مازوت و سوخت اصلی واحدهای گازی، گاز و سوخت کمکی آنها گازوئیل است.
قرارداد احداث واحدهای بخاری در تاریخ 8/6/1354 بین وزارت نیرو و کنسرسیومی متشکل از سه شرکت آلمانی به اسامی بی . بی . سی، بابکوک، بیلفینکر منعقد و متعاقب آن عملیات احداث شروع گردید. اولین واحد در تاریخ 2/7/1385 و پس از آن به فاصله تقریبی هر شش ماه، یک واحد وارد مدار شده است.
نصب واحدهای گازی پس از خرید تجهیزات از شرکت زیمنس از سال 1367 توسط شرکت نصب نیرو با نظارت قدس نیرو آغاز و اولین واحد در تاریخ 19/5/1369 و واحد بعدی به فاصله سه ماه پس از آن وارد مدار گردیده است.
سوخت مصرفی
سوخت اصلی نیروگاه نکاء گاز طبیعی می&zwnj باشد که از منابع گازسرخس تأمین و بوسیله یک رشته خط لوله به نیروگاه منتقل می&zwnj گردد. مصرف گاز هر واحد بخاری برابر 110000 ( نیوتن متر مکعب بر ساعت ) می&zwnj باشد. سوخت کمکی نیروگاه نفت کوره ( مازوت ) است که از طریق مخزنهای راه&zwnj آهن به ایستگاه تخلیه سوخت نکاء در فاصله 20 کیلومتری نیروگاه منتقل می&zwnj گردد.
ظرفیت خط لوله برابر 1500 متر مکعب در روز می&zwnj باشد که به دلیل کمبود گاز تحویلی و نتیجتاً نیاز به سوخت مایع بیشتر، قابلیت انتقال سوخت به میزان مورد نیاز را دارا نمی&zwnj باشد. بدین جهت کسری سوخت به دو طریق یکی توسط کشتی&zwnj های نفت&zwnj کش از طریق کشور ترکمنستان و دیگری بوسیله نفت&zwnj کشهای جاده&zwnj پیما در ایستگاه تخلیه که در نیروگاه وجود دارد جبران می&zwnj شود. نفت&zwnj کشهای جاده&zwnj پیما در ایستگاه سوخت نکاء و یا مستقیماً در نقاط ورودی چون تهران، تبریز و اصفهان بارگیری می&zwnj شود. انتقال، ذخیره&zwnj سازی و مصرف سوخت مایع در واحدها به کمک تانکهای با مشخصات زیر صورت می&zwnj گیرد.



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-5990-%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d9%83%d8%a7%d8%b1%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d9%8a-%d9%86%d9%8a%d8%b1%d9%88%da%af%d8%a7%d9%87-%d9%86%d9%83%d8%a7%d8%a1/
  • ۹۵/۰۵/۱۹
  • ali rahmani

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی